Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
Annons
Annons

älska din sadel

Jag har den senaste tiden hört många cyklister, framförallt tjejer som är otroligt obekväma på sina sadlar att de inte kan cykla längre än några mil utan smärta. Det ska absolut inte behöva vara så! Idag finns det så otroligt många bra sadlar och många bra sadlar som är gjorda för tjejer. Det gäller att bara vara lite tålmodig när man provar sadlar och att man gör det ordetligt! Här kommer några tips på hur man kan hitta en skön och bra sadel som passar just dig!

happycyclist

“Hoppa upp på cykeln med ett leende på läpparna”

* Gå till en ordentlig cykelaffär som har ett bra utbud och kan hjälpa dig att välja sadel.

* Mät avståndet mellan sittbenen. Det kan en bra cykelaffär hjälpa dig med, de har oftas en

specialkudde man får sitta på som mäter. Vet man avståndet kan man lättare välja bredd på sadeln.

* Provkör! Vissa cykelaffärer låter dig låna hem sadlar och testköra, utnyttja den tjänsten!

* Kolla inställningarna på cykeln. Kanske är sadeln för hög/låg?, är den för mycket lutad framåt eller

bakåt? Sitter du för långt bak? Sitter man inte korrekt på cykeln kan även en bra sadel vara obekväm.

IMG_5675

“Mät avståndet mellan sittbenen för att hitta rätta bredden på sadeln”

När man köper en cykel kommer den oftas med en standar sadel och det kan ta ett par turer att “sitta in sig” på sin sadel så man ska vara lite tålmodig. Men känner man sig inte bekväm, har mycket smärta, domningar eller nervsmärta så är de väl investerade pengar att köpa en ny sadel. En annan sak som man ska tänka på är att om man nyligen fött barn så kanske inte den gamla sadeln inte är lika bekväm som innan graviditeten. Det beror på att kroppen förändras drastiskt, speciellt bäckenet. Så låt kroppen läka några veckor innan du provar ut en ny sadel och mät sedan om avståndet mellan sittbenen.

Så tjejer, lid inte i onödan utan prova, testkör och snåla inte när det kommer till inköp av sadel!

Tilda Loftin
Tilda är en personlig tränare, massage terapeut, och fitness instruktör. Hon bor i Mill Valley, ett stenkast från San Francisco och älskar att cykla längst kusten på hennes röda Specialized! Cykling är hennes passion och hennes mål med denna blogg är att inspirera och dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper.

Lämna en kommentar