Tjejernas cykel-PT
Svenska Cycling Plus
Tjejernas cykel-PT

Planera, planera och planera

Semstern är slut och barnen är tillbaka i skolan. Hösten närmar sig med stormsteg och jag måste erkänna att jag tycker det är ganska skönt. Jag har jag ju också en massa roligt att se fram emot i höst så det hjälper ju mycket plus att vårt höstväder är underbart. Under hösten kommer jag jobba hårt med att utvecka vårt företag och också vårt nya företag släpper ett projekt senare i september. Så det blir mycket jobba innan den lilla kommer i början av november men då kan jag förhoppningsvis ta lite ledigt, om man nu kan kalla det ledigt 🙂

Men det är skönt att komma in i rutiner igen och få lite ordning på vardagen igen. Jag funkar bättre med rutiner och jag är säker på att många känner igen sig. Har man väl fått igång bra rutiner för sig själv och sin familj så flyter vardagen på bättre och man är mer produktiv.

 Planera, planera och planera

Söndagar är min planeringsdag! Jag gillar att planerar och även om allt inte riktigt går som planerat så är tanken god! 🙂 Jag planerar jobb, träning, mat och allt annat som händer/ måste göra under veckan. Nu när jag är gravid så är min träning mindre detaljerad men jag planerar ändå in den så den blir gjord. Så jag har inget hårt träningsschema jag följer men jag mår fortfarande bra av att träna så jag kör så länge kroppen känns bra och håller. Jag hoppas också på en bra återhämtning så jag kan hoppa upp på cykeln igen. Börjar få lite abstinens nu….

Maten planerar jag mest så jag vet vad jag ska handla så jag slipper åka till affären flera gånger i veckan och slösa tid på det. Jag äter också bättre om det finns bra och nyttiga varor hemma.

När jag coachar mina klienter så rekommenderar jag starkt att de också planera sin vecka. På så sätt är det lättare att få träningen gjord och man har bättre kontroll. Men det hjälper även mentalt att veta hur vecka ser ut och man kan mentalt förbereda sig. Planera träning, mat, jobb och allt som ska hinnas med, skriv ner det i kalendern och vardagen kommer garanterat att flyta på mycket bättre.
När man planerar så får man också prioritera. Man kan inte hinna med allt under veckan utan då måste man verkligen prioritera vad som är viktigt för dig. Detta är något som många har svårt med. Man kan inte vara överallt och med alla utan måste kunna säga nej och verkligen ransaka vad som ska hinnas med. Man måste hela tiden utgå från sig själv, sina mål och sina behov.

image

 

Tilda Loftin
Tilda är en personlig tränare, massage terapeut, och fitness instruktör. Hon bor i Mill Valley, ett stenkast från San Francisco och älskar att cykla längst kusten på hennes röda Specialized! Cykling är hennes passion och hennes mål med denna blogg är att inspirera och dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons