Tjejernas cykel-PT
Svenska Cycling Plus
Tjejernas cykel-PT

Vineman 70.3

I helgen avgjordes Vineman 70.3, en halv Ironman i Windsor som ligger ca 1h norr on San Francisco. En kanon tävling och en av mina favorit tävlingar. I år tävlade jag inte utan bara coachade ett gäng triathleter men jag kan säga att det drog hårt i tävlingstarmen. Som vanligt på denna tävling samlades många bra triathleter och startfältet hade många världsmästare så som Craig Alexander som slutade tvåa, Matt Reed (11) och bland damerna dominerade Meredith Kessler för fjärde året i rad och Mirinda Carefree som vunnit Ironman Hawaii flera gånger slutade trea.

Vineman

Simningen gick i Russian River och vattennivån var ganska låg i ån på grund av torka i Kalifornien och på vissa ställen gick folk, vilket inte är snabbare 🙂 Men simningen är snabb och lättnavigerad.

Swim

 20 grader varmt vatten och snabb simning

Cyklingen går genom härliga vindistrikt och är även den ganska lättåkt. Otroligt vacker bana och så ligger mina favorit vinställen längs med banan så det hjälper ju naturligtvis! 🙂 I år cyklade Sam Appleton på 2h och 3minuter på den 9 mil långa banan vilket är nytt banrekord! Jag är helt säker på att han inte hann kolla in vingårdarna! 🙂

1

Kevin Collington tvåa, vinnaren Sam Appleton och trean Craig Alexander. En fin flaska vin som pris förstås!

Löpningen är känd för att vara riktigt varm och det var den även i år. Cirka 30 grader och INGEN skugga så långt ögat når. Löpbanan är hyffsat lättlöpt men lite upp och ner och såklart värmen kan ställa till det. Men så verkade inte fallet vara för de snabbaste killarna, de sprang på runt 1.10-1.15 på halvmaran.

Som sagt, detta är en tävling som ligger varmt och hjärtat och jag hoppas snart vara tillbaka på tävlingsbanan. Så om ni är sugna på att köra en kanontävling och njuta av skön semester i norra Kalifornia så rekomenderar jag verkligen Vineman 70.3. Underbart väder, välarrangerad tävling och gott vin att njuta av efter tävlingen.

Tilda Loftin
Tilda är en personlig tränare, massage terapeut, och fitness instruktör. Hon bor i Mill Valley, ett stenkast från San Francisco och älskar att cykla längst kusten på hennes röda Specialized! Cykling är hennes passion och hennes mål med denna blogg är att inspirera och dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons